iltasyazilim
FD Üye
Sütlü İrmikli Tatlılar Resimli
Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Birazcık koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun
Üzerini antepfıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın
Ispanaklı İrmik Tatlısı
Malzemeler
1520 adet yaprak ıspanak
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
8 yemek yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
1520 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın 1 su bardağı su ile rondo da çekin 4 su bardağı sütün içerisine rondo da çektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin Karışımı koyulaşana dek pişirin En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın Borcama döktüğünüz karışım soğuya dursun bundan başka küçük bir tencerede 3 su bardağı süt ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza tarafından meyveli pudingi pişirin ve tatlının üstüne dökün Dilimleyerek servis yapın Sıhhat olsun *
Sütlü İrmik Tatlısı
Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Birazcık koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun
Üzerini antepfıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın
Ispanaklı İrmik Tatlısı
Malzemeler
1520 adet yaprak ıspanak
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilyalı puding
4 su bardağı süt
1 paket vanilin
8 yemek yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
Hazırlanışı
1520 adet ıspanak yaprağını ayıklayın ve yıkayın 1 su bardağı su ile rondo da çekin 4 su bardağı sütün içerisine rondo da çektiğiniz ıspanağın suyunu, 8 yemek kaşığı toz şekeri ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin Karışımı koyulaşana dek pişirin En son 1 paket vanilini koyup su ile ıslattığınız borcama boşaltın Borcama döktüğünüz karışım soğuya dursun bundan başka küçük bir tencerede 3 su bardağı süt ile 1 paket vanilyalı yada arzunuza tarafından meyveli pudingi pişirin ve tatlının üstüne dökün Dilimleyerek servis yapın Sıhhat olsun *