Sütlü Ispanak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı yemeklik tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- 7-8 kısım ıspanak
- 750 ml et yada kemik suyu
Sütlü Ispanak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağımızı bir tencerede eritiyoruz.
- Sonra soğanımızı dörde bölüp sarımsakla birlikte yağımızın içine atıyoruz.
- Pembeleşince unumuzu koyup, unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ardından sütümüzü ekleyip kremamsı kıvam aldırıyoruz.
- Sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Bu karışıma kaynamasını beklemeden ıspanaklarımızı da atıyoruz. Ben üç yada dört modül doğrayarak attım ıspanakları.
- Kaynadıktan sonra sebzeler pişince blenderdan geçiriyoruz. Koyu olursa su ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun ????.