Sütlü Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı un
- 2 orta uzunluk kabak
- Fesleğen
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Sıvıyağ
- 2 litre su
Sütlü Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı
- Sıvı yağ tencereye alınır üzerine küp küp doğradığımız soğan ve sarımsak eklenir.
- Kavrulduktan sonra üzerine un eklenir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine su eklenir. 2 orta uzunluk kabak rendelenir ve tencereye eklenir üzerine fesleğen koyulur ve 10 dakika pişirilir.
- Daha sonra blender yapılır ve 1 çay bardağı süt eklenir tekrar ocağa alınır.
- 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Tuz eklenir. Servis için hazır.