Sütlü Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy kabak
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı süt
- 2 emek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu veya 1 yemek kaşığı kurusu
- Tuz
- Karabiber
- 3,5 -4 su bardağı kaynar su (750ml)
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak ve havuçlar rendelenir.
- Tencere ocağa alınır sıvı yağ̆ ve tereyağ eritilir.
- Havuç ve kabak ilave edilerek 3-4 dakika kavrulur.
- Un eklenir kokusu çıkana kadar çevrilir.
- Kaynar su eklenir hızlıca topak oluşmaması için karıştırılır.
- 10 dakika kısık ateşte kaynatılır.
- Süt eklenir, tuz karabiber en sonda dereotu eklenir.
- 1 dakika sonra ocaktan alınır.
Not :sebzeleri benim gibi tane tane sevmeyenler çorbayı dereotunun eklemeden blenderden geçirebilir.
Sütlü Kabak Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı