Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 750 gram tozşeker
- 1 paket kemalpaşa
- Tahin
- Pekmez
- Kaymak
- Fındık
- Fıstık
- Ceviz
Sütlü Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencereye sütü ve şekeri alıp karıştıralım. Süt ılınıp, şeker eridiğinde kemal paşaları şerbetin içine atalım.
- 20-25 dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim.
- Dağılmamasına dikkat edin bazı markaların çok çabuk dağılabiliyor.
- Şerbetini çektikten sonra tatlımız hazır.
- Servis tabağına alıp üzerine tahin, pekmez, kaymak tercihen fındık/ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????