Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütlü Kereviz Çorbası

Sütlü Kereviz Çorbası
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
sutlu-kereviz-corbasi.jpg

Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 tutam kereviz sapı ve yaprakları
  • 1 litre sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tüm zerzevatları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, ölçüsüz formda iri iri doğrayın.
  2. Tencereye orta ateşte sıvı yağı alın yavaşça kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsakları ek edin.
  3. Birkaç dakika çevirdikten sonra  evvel tereyağını sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla birlikte kavurun.
  4. Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyip yeterlice muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  5. Akabinde patatesi tencereye alın.
  6. Bir iki dakika daha kavurun kerevizi ekleyin ve üzerine su eğini yaparak tüm sebzeler yumuşayana kadar çorbanızı pişmeye bırakın.
  7. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra kereviz yapraklarını ekleme yapın ve 5 dakika daha pişirin
  8. Daha sonra büsbütün pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  9. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son kademede, damak zevkinize nazaran tuzunu ve karabiberini ekleyin ve altını kapatın.
Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt