Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk kereviz
- 1 tutam kereviz sapı ve yaprakları
- 1 litre sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Sütlü Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tüm zerzevatları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, ölçüsüz formda iri iri doğrayın.
- Tencereye orta ateşte sıvı yağı alın yavaşça kızdırdıktan sonra soğan ve sarımsakları ek edin.
- Birkaç dakika çevirdikten sonra evvel tereyağını sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla birlikte kavurun.
- Unun kokusu çıktıktan sonra sütü ekleyip yeterlice muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
- Akabinde patatesi tencereye alın.
- Bir iki dakika daha kavurun kerevizi ekleyin ve üzerine su eğini yaparak tüm sebzeler yumuşayana kadar çorbanızı pişmeye bırakın.
- Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra kereviz yapraklarını ekleme yapın ve 5 dakika daha pişirin
- Daha sonra büsbütün pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin ve tekrar ocağa alın.
- Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son kademede, damak zevkinize nazaran tuzunu ve karabiberini ekleyin ve altını kapatın.