elektronikci
FD Üye

Sütlü Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük kereviz
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet küçük patates
- 1 su bardak kırmızı mercimek
- 1 su bardak süt
- 4-5 su bardak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Sütlü Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kereviz, patates ve soğanı ince doğruyoruz.
- Soğanı sıvı yağda sararana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğana kereviz ekleyip karıştıra karıştıra 4-5 dk kavuruyoruz.
- Patates ve mercimeği ekleyip karıştırarak 3-4 dk daha kavuruyoruz.
- Sütü ekleyip 3-4 dk pişiriyoruz.
- Oda sıcaklığında suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Mercimek ve sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra blendırdan geçiriyoruz.
- Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.