teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlü Kuru Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 10 tane kuru domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- 1 litre su (varsa tavuk suyu kemik suyu mis üzere de olur)
- 7-8 kısım maydanoz (kaşar peyniri de olur)
Sütlü Kuru Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri sıcak suda bekletelim.
- Unu eritilmiş tereyağında kavuralım salçaları da ekleyelim.
- Domatesleri biraz küçültüp onları da ekleyelim kavuralım karıştıralım.
- Ardından suyu dökelim.
- Baharatları ekleyelim kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- 15 dakika kaynasın blendırdan geçirelim. Sütü ekleyelim.
- Bi taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Ben üzerine maydanoz ekledim. Siz nasıl istek edersiniz kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.