Sütlü Leblebi Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı leblebi tozu
- 1 fincan sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
Sütlü Leblebi Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti yapmakla başlayalım sütü ocağa alıp şekeri ilave edip şeker eriyene kadar biraz ısıtalım.
- Ocaktan alıp kenarda soğutuyoruz tavaya yağı ve tereyağını alıp eritip üzerine leblebi tozu ek edip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Biraz kokusu çıkınca sütlü şerbeti yavaş yavaş dökerek süratli biçimde tel çırpıcıyla karıştırarak şerbeti yediriyoruz.
- Bu süreci orta ateşte yapıyoruz kıvam alana kadar devam ediyoruz.
- Toparlanan helvayı tabak yada kâselere koyarak isteğe bağlı süsleyerek ikram edebilirsiniz afiyet olsun.