Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı et suyu yahut tavuk suyu ( yoksa bulyon da atabilirsiniz tercihinize kalmış )
- 4 su bardağı ılık su
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncellikle mantarlarımızın kabuklarını soyuyoruz.
- Daha sonra mantarlarımızı beyazlatmak için sirke ve limonlu suyumuzda 5 -10 dakika bekletiyoruz .
- Daha sonra tenceremize yağlarımızı ek ediyoruz.
- Yağlarımız eriyince küçük küçük doğradığımız mantarları ve sarımsaklarımızı ek ediyoruz ve suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
- Daha sonra unumuzu ek ediyoruz.
- Unumuzu da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .
- Et suyumuzu ve olağan suyumuzu ek ediyoruz .
- Tuzumuz ve karabiberimizi de ekledikten sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra sütümüzü de ek ediyoruz ve tekrar kaynayana kadar karıştırıyoruz .
- Pişince altını kapatıyoruz ve hazır servis edebilirsiniz afiyet olsun????.