
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Arzuya göre kırmızı pul biber
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritip un ve sarımsağı ekleyin.
- Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sonra mantarları ekleyin, yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurup et suyunu ve suyu döküp kaynayana kadar karıştırın .
- Tuz ,karabiber ekleyin.
- Sütünü ekleyin, süt kaynayınca bir kaç dakika daha orta ateşte kaynatıp ocaktan alıp dinlendirip servis edebilirsiniz.
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı