teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardak su
- 1 büyük uzunluk konserve mısır
- Tuz
- Tereyağ, tatlı kırmızı toz biber
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyup unumuzu karıştıra karıştıra kavuralım.
- Süt, su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Mısırı ekleyip 10 dk kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Tereyağında tatlı toz biberi yakıp servis yapalım. Afiyet olsun.Not. Çorbanın kıvamı koyu olmalı. İstediğinizden koyu kıvamlı olursa su ekleyebilirsiniz.
Sütlü Mısır Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı