Sutlu Muhallebili Tatlı Tarifleri
Elmalı Muhallebi
imagessutlumuhallebilitatlilar5ad3cf0168a10
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepce toz şeker
1 Şişe sut (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip butun veya yarım olarak: cekirdeklerini cıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepce to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş uzerinde pişiriniz
3 Sutu 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek sute ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım veya butun olarak kaselere koyunuz (arzuya gore)
6 Uzerini ortecek şekilde sıcak muhallebi dokunuz, soğutunuz
7 Soğuyunca uzerini hindistancevizi ile susleyiniz
ELMA TABANLI CİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İcin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml sut
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İcin;
12 limonun suyu
yarım cay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
Uzerine;
Cikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu cekene kadar pişirin Yarım cay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp uzerini duzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya haric muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika cırpın
Elmalı harcın uzerine muhallebiyi dokun
Uzeirne cikolatalı sosu dokup, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
Sutlu Elmalı Tatlı
imagessutlumuhallebilitatlilar5ad3cf0330fed
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi kadar un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
uzeri icin:
biraz nutella yada bitter cikolata
2 kasik kadar sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun uzerine toz şeker ilave edip arada bir karıştırarak pişirin (suyunu cekene kadar) Son olarak tarcın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup cırpın uzerine unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar cırpın Yavaş yavaş sutu ekleyin ve topaklanmamasına ozen gosterin Ocakta koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik kadar sut yada krema ekledikten sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz
BİSKUVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagessutlumuhallebilitatlilar5ad3cf05162a4
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Elmalı Muhallebi
imagessutlumuhallebilitatlilar5ad3cf0168a10
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepce toz şeker
1 Şişe sut (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip butun veya yarım olarak: cekirdeklerini cıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepce to zşeker ve bir bardak su ile ağır ateş uzerinde pişiriniz
3 Sutu 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek sute ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım veya butun olarak kaselere koyunuz (arzuya gore)
6 Uzerini ortecek şekilde sıcak muhallebi dokunuz, soğutunuz
7 Soğuyunca uzerini hindistancevizi ile susleyiniz
ELMA TABANLI CİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İcin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml sut
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İcin;
12 limonun suyu
yarım cay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
Uzerine;
Cikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu cekene kadar pişirin Yarım cay bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Cam, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp uzerini duzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya haric muhallebi malzemelerini karıştırın, iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika cırpın
Elmalı harcın uzerine muhallebiyi dokun
Uzeirne cikolatalı sosu dokup, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
Sutlu Elmalı Tatlı
imagessutlumuhallebilitatlilar5ad3cf0330fed
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi kadar un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
uzeri icin:
biraz nutella yada bitter cikolata
2 kasik kadar sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun uzerine toz şeker ilave edip arada bir karıştırarak pişirin (suyunu cekene kadar) Son olarak tarcın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup cırpın uzerine unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar cırpın Yavaş yavaş sutu ekleyin ve topaklanmamasına ozen gosterin Ocakta koyulasana kadar karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik kadar sut yada krema ekledikten sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonra dilimleyip servis yapiyoruz
BİSKUVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagessutlumuhallebilitatlilar5ad3cf05162a4
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir