Sutlu Nuriye (Enfes Tat) Tarifi İcin Malzemeler
*16 adet baklavalık yufka
*1 cay bardağı sıvı yağ
*250 gr fındık ici
Uzerine surmek icin;
*100 gr tereyağı
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
Şerbeti icin;
*2 su bardağından biraz eksik şeker
*2 su bardağı sut
Sutlu Nuriye (Enfes Tat) Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım Tereyağıyla sıvı yağını eritelim
Baklavalık yufkaları ikişerli alıp hafif sıvı yağla yağlıyoruz Uc kısımlarına fındığımızı koyup sıkı bir şekilde rulo yapıp kesiyoruz
*Tepsimiz dolana kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz Uzerine erittiğimiz yağı surup fırına verip 180 derecede uzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından alıp ilk sıcağı cıkınca uzerine soğuyan şerbetimizi dokuyoruz Afiyet olsun
*16 adet baklavalık yufka
*1 cay bardağı sıvı yağ
*250 gr fındık ici
Uzerine surmek icin;
*100 gr tereyağı
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
Şerbeti icin;
*2 su bardağından biraz eksik şeker
*2 su bardağı sut
Sutlu Nuriye (Enfes Tat) Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım Tereyağıyla sıvı yağını eritelim
Baklavalık yufkaları ikişerli alıp hafif sıvı yağla yağlıyoruz Uc kısımlarına fındığımızı koyup sıkı bir şekilde rulo yapıp kesiyoruz
*Tepsimiz dolana kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz Uzerine erittiğimiz yağı surup fırına verip 180 derecede uzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından alıp ilk sıcağı cıkınca uzerine soğuyan şerbetimizi dokuyoruz Afiyet olsun