teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlü Nuriye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gram margarin (eğer az gelirse daha eklenebilir)
- 250 gram çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı toz şeker
Sütlü Nuriye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırın tepsisini yağlayın ve fırın tepsi üzerinde 15 adet baklavalık yufkayı eritilmiş margarin yahut tereyağı ile yağlayıp üst üste dizin.
- Yarısına gelince cevizleri serpin ve yeniden kalan 15 adet yufkayı yağlayın.
- Üst üste dizin.
- Sonra kare biçiminde kesin ve 200 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti içinde bir tencerede suyu,sütü ve şekeri güzelce eritin.
- Fırından çıkınca birinci sıcaklığı çıkınca da hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.