Sütlü Patates (Et Yemeklerinin Yanında Eşsiz Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 3 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 3 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Gereğince tuz
- 2 adet ezilmiş sarımsak
- Kaşar rendesi
Sütlü Patates (Et Yemeklerinin Yanında Eşsiz Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim.
- Patatesler yuvarlak olacak biçimde doğranır.
- Soğanda piyazlık olarak doğranır patates oval borcama dizilirken soğanda ortalarda dizilir .
- üzerine hazırlanan sütlü sos dökülür fırına verilir .
- Yarım saat 160 derecede piştikten sonra çıkarılır kaşar serpilip fırına kızarması için tekrar verilir .