Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütlü Patatesli Börek

Sütlü Patatesli Börek
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sutlu-patatesli-borek.jpg

Sütlü Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet hazır yufka
  • 8 adet orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Sütlü Patatesli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patatesleri rendeleyin, üzerine sıvı yağı, mayonezi, damak tadınıza nazaran tuzunu, karabiberini ve pulbiberini ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
  2. Süt ve zeytinyağını karıştırarak sosunu hazırlayın.
  3. Tezgah üzerine bir yufkayı açın, sütlü sosundan fırçayla üzerine yağmur damlaları üzere her yerine serpin.
  4. Üzerine ikinci yufkayı serin, tekrar sütlü sosundan her yerine serpin.
  5. Üçüncü yufkayı da üzerine serin, süt sosuyla soslayın, yufkayı eşit biçimde 16 modüle kesin.
  6. Her modülün geniş kısmına patatesli harcından dolu dolu koyun ve sigara böreği üzere sarın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yerleştirin, kalan üç yufkayada birebir süreci yaparak börekleri hazırlayın.
  8. Sütlü sostan artanı böreklerin üzerine fırçayla sürün, evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat pişirin, alt ve üstü kızarınca fırından çıkarın. Bu ölçüden iki tepsi börek çıkıyor, afiyetler olsun.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt