Sütlü Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet hazır yufka
- 8 adet orta uzunluk haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Sütlü Patatesli Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri rendeleyin, üzerine sıvı yağı, mayonezi, damak tadınıza nazaran tuzunu, karabiberini ve pulbiberini ekleyerek hepsini beraberce karıştırın.
- Süt ve zeytinyağını karıştırarak sosunu hazırlayın.
- Tezgah üzerine bir yufkayı açın, sütlü sosundan fırçayla üzerine yağmur damlaları üzere her yerine serpin.
- Üzerine ikinci yufkayı serin, tekrar sütlü sosundan her yerine serpin.
- Üçüncü yufkayı da üzerine serin, süt sosuyla soslayın, yufkayı eşit biçimde 16 modüle kesin.
- Her modülün geniş kısmına patatesli harcından dolu dolu koyun ve sigara böreği üzere sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yerleştirin, kalan üç yufkayada birebir süreci yaparak börekleri hazırlayın.
- Sütlü sostan artanı böreklerin üzerine fırçayla sürün, evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat pişirin, alt ve üstü kızarınca fırından çıkarın. Bu ölçüden iki tepsi börek çıkıyor, afiyetler olsun.