Sütlü Poğaça (Şekli İle Fark Yaratan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı(orta boy) ılık süt
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant(kuru)maya
- 1 tepeleme yemek kaşığı yumuşamış tereyağ(sürülebilir margarin de olabilir)
- 2 adet yumurtanın akı(sarıları üzerine sürülecek)
- 5 su bardağı elenmiş un (200 mlt’lik bardakla)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram kadar ufalanmış beyaz peynir ve kaşar karışımı
Sütlü Poğaça (Şekli İle Fark Yaratan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt, şeker ve maya bir kaba konur karıştırılır ve ağzı kapatılıp beş dakika ilk mayalanma için bekletilir.
- Sonra üzerine yumurta akları, tereyağ,ilave edilir.
- Beş su bardağı una tuz ilavesi de yapılıp yavaş yavaş hamura yedirilir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğrulur.
- Kapaklı bir kapta bir saat mayalanması beklenir.
- Mayalanan hamur biraz un sürülmüş tezgahta merdane ile dikdörtgen şeklinde büyütülür.
- Beş santimlik şeritler halinde önce uzunlamasına sonra ortadan enlemesine kesilir.
- Her bir parçanın yarısına kadar uç kısmından başlanıp iki çizik atılır.
- Alt kısma peynirli harç yerleştirilip güzelce kapatılır ve üzeri biraz bastırılır.
- Üsteki kesiklerle saç örgüsü yapılıp, peynir harcı koyulmuş yerin üstüne yerleştirilir, biraz bastırılıp uç kısmı alta yerleştirilir(ki poğaça pişince açılmasın) ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Beş dakika tepsi mayası gelir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 35 dakika pişirilir.
Sütlü Poğaça (Şekli İle Fark Yaratan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı