Sütlü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardak ılık süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ (yarısını koy yarısını unu ekleyip biraz yoğurduktan sonra koy)
- 7 su bardak un
Sütlü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hepsini kaba koy 15 dk uygunca yoğur bu poğaça da uygunca yoğurmak kıymetli mayalanmaya bırakıyoruz.
- İstediğiniz hali verip yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz (küçük form verin)
- Biraz da tepside mayalanmaya bırak ve büyücekler kocaman olacaklar .
- Üstüne yumurta sarısını nazik bir halde bastırmadan sürün. Bastırırsanız söner.
- İsterseniz üzerine susam dökebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına poğaçalarımızı koyuyoruz.
- Pembeleşince çıkarıyoruz ve bu kadar afiyet olsunnn.