Sütlü Şerbetli Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığının 1/3’i karbonat
- 7-8 damla limon suyu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Ceviz
- Hindistan cevizi ya da isteğe bağlı rastgele bir eserle süsleyebilirsiniz
Sütlü Şerbetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpma teliyle 1 dakikadan fazla sürecek biçimde düzgünce çırpıyoruz.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Yarım su bardağı irmik ekleyip karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı koyup, üzerine 7-8 damla limon suyunu ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Küçük bir borcama yağlayıp, unlayıp hazırlanmış olan hamur harcını döküyoruz.
- Fırında, 180 derecede, yarım saat kadar pişiriyoruz.
- Şerbetimiz için; şeker ile suyu karıştırarak eritip, tencereyi ocağa alıyoruz.
- 7-8 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı süt ekliyoruz.
- Kek piştikten sonra fırın sıcaklığı çıkınca üzerine şerbetini döküyoruz.
Sütlü Şerbetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı