Sutlu Tatlı Tarifleri
Malzemeler
Yarım kilo tuzsuz lor
2 su bardağı sut,
2 yumurta sarısı,
1 su bardağı irmik, (bana gore katı oldu birdahaki sefere yarımdan biraz fazla koyacağım)
2 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
imagessutlutariflerresimli5ad3d3ae4cd8b
Yapılışı
Lor peynirimizi ve sutu tencereye alıp eze eze pişmeye bırakıyoruz
2 yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve kabarana pişirelim
Karışımımız kaynarken kabuk tutmaya başlamışsa kıvama gelmiş demektir
Once irmiği,şekeri ve son olarakata tereyağını ilave edip şoyle bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz
Ozellikle dikkat edilmesi gereken ılık hatta sıcağa yakın servis edilmesi
Bu olculerden zannedersem 45 porsiyon cıkıyor
Malzemeler
1 Litre sut
7 Yemek kaşığı pirinc unu
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı sut kreması
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
imagessutlutariflerresimli5ad3d3b13a271
Yapılışı
Sutu tencereye alıp uzerine pirinc unu ve pudra şekerini ilave edinOrta hararetli ateşte surekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin Ocaktan almaya yakın margarini ekleyinMuhallebiyi karıştırma kabına dokup soğumaya bırakınBir su bardağı kremanın icine vanilyayı ekleyip karıştırınKarışımı soğuyan muhallebinin icine dokup mikserle 23 dakika cırpınTatlı kaselerini suyla hafifce ıslatınTatlıyı kaselere pay edinBuzdolabında 1 gece soğutunServis tabaklarına ters cevirip dilediğiniz gibi susleyerek servis yapın
Malzemeler
Yarım kilo tuzsuz lor
2 su bardağı sut,
2 yumurta sarısı,
1 su bardağı irmik, (bana gore katı oldu birdahaki sefere yarımdan biraz fazla koyacağım)
2 su bardağı şeker
50 gr tereyağ
imagessutlutariflerresimli5ad3d3ae4cd8b
Yapılışı
Lor peynirimizi ve sutu tencereye alıp eze eze pişmeye bırakıyoruz
2 yumurta sarısını ekleyip karıştıralım ve kabarana pişirelim
Karışımımız kaynarken kabuk tutmaya başlamışsa kıvama gelmiş demektir
Once irmiği,şekeri ve son olarakata tereyağını ilave edip şoyle bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz
Ozellikle dikkat edilmesi gereken ılık hatta sıcağa yakın servis edilmesi
Bu olculerden zannedersem 45 porsiyon cıkıyor
Malzemeler
1 Litre sut
7 Yemek kaşığı pirinc unu
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı sut kreması
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
imagessutlutariflerresimli5ad3d3b13a271
Yapılışı
Sutu tencereye alıp uzerine pirinc unu ve pudra şekerini ilave edinOrta hararetli ateşte surekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin Ocaktan almaya yakın margarini ekleyinMuhallebiyi karıştırma kabına dokup soğumaya bırakınBir su bardağı kremanın icine vanilyayı ekleyip karıştırınKarışımı soğuyan muhallebinin icine dokup mikserle 23 dakika cırpınTatlı kaselerini suyla hafifce ıslatınTatlıyı kaselere pay edinBuzdolabında 1 gece soğutunServis tabaklarına ters cevirip dilediğiniz gibi susleyerek servis yapın