Sutlu Tatlı Tarifleri Resimli
Klasik Sutlac Tarifi
imagessutlutatlitarifler5ad3d4ae1fa87
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
3 litre sut
3 su bardağı su
1 silme cay kaşığı tuz
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Uzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın
Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sutun icine aktarın
Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinc iyice acılana kadar pişirin
İndirmeye yakın, icine tuz ve şekeri ilave edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Sutlu Tatlı Tarifi
MALZEMELER
1 lt sut
8 yk şeker
8 yk irmik
1 paket vanilya
6 tane petibor biskuvi
YAPILIŞI
Tum malzemeleri bir tencerede surekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha kolay cıkar) dokun, ortasına biskuvileri dizip diğer yarısınıda uzerine guzelce her yerine gelecek şekilde yayın
Soğuduktan sonra hindistan ceviizyle susleyip servis yapabilirsiniz
Supangle
imagessutlutatlitarifler5ad3d4afeb328
malzemeler
4 su bardağı sut
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter cikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan cevizi
Yapılışı
Mikserle cırpılan yumurta ve sutun icine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice cırpılır Karışım ateş ustune alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın icine bitter cikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Ustunde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınırSoğuduğunda dovulmuş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile suslenebilir
MUHALLEBİLİ GULLAC
Malzemeler
9 gullac yaprağı
6 su bardagı sut
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 cay bardağı nar tanesi
1 cay bardağı dovulmuş ceviz
Sutu tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişce bir tepsiye 12 kepce kadar dokun Gullac yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp kucuk bir kasenin icine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer gullacları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sutle paket uzerindeki tarife gore hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları ice doğru kapatın Gullacları servis tabağına ters cevirerek alın Uzerini dovulmuş ceviz ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın
Klasik Sutlac Tarifi
imagessutlutatlitarifler5ad3d4ae1fa87
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
3 litre sut
3 su bardağı su
1 silme cay kaşığı tuz
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Uzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın
Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sutun icine aktarın
Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinc iyice acılana kadar pişirin
İndirmeye yakın, icine tuz ve şekeri ilave edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Sutlu Tatlı Tarifi
MALZEMELER
1 lt sut
8 yk şeker
8 yk irmik
1 paket vanilya
6 tane petibor biskuvi
YAPILIŞI
Tum malzemeleri bir tencerede surekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha kolay cıkar) dokun, ortasına biskuvileri dizip diğer yarısınıda uzerine guzelce her yerine gelecek şekilde yayın
Soğuduktan sonra hindistan ceviizyle susleyip servis yapabilirsiniz
Supangle
imagessutlutatlitarifler5ad3d4afeb328
malzemeler
4 su bardağı sut
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter cikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan cevizi
Yapılışı
Mikserle cırpılan yumurta ve sutun icine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice cırpılır Karışım ateş ustune alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın icine bitter cikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Ustunde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınırSoğuduğunda dovulmuş antep fıstığı veya hindistan cevizi ile suslenebilir
MUHALLEBİLİ GULLAC
Malzemeler
9 gullac yaprağı
6 su bardagı sut
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 cay bardağı nar tanesi
1 cay bardağı dovulmuş ceviz
Sutu tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişce bir tepsiye 12 kepce kadar dokun Gullac yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp kucuk bir kasenin icine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer gullacları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sutle paket uzerindeki tarife gore hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları ice doğru kapatın Gullacları servis tabağına ters cevirerek alın Uzerini dovulmuş ceviz ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın