Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sutlu Tatlı Tarifleri Pratik

Sutlu Tatlı Tarifleri Pratik
0
110

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Sutlu Tatlı Tarifleri Pratik




Kolay Sutlu Tatlı Tarifleri



MUHALLEBİLİ GULLAC

Malzemeler
9 gullac yaprağı
6 su bardagı sut
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 cay bardağı nar tanesi
1 cay bardağı dovulmuş ceviz

GULLAC TARİFİ
Sutu tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişce bir tepsiye 12 kepce kadar dokun Gullac yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp kucuk bir kasenin icine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer gullacları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sutle paket uzerindeki tarife gore hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları ice doğru kapatın Gullacları servis tabağına ters cevirerek alın Uzerini dovulmuş ceviz ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın

KEŞKULU FUKARA

Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinc unu
1 corba kaşığı nişasta
4 su bardağı sut
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı hindistancevizi
Suslemek icin
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

KEŞKULU FUKARA TARİFİ
On hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dovun 1 kahve fincanı pirinc ununu ve 1 corba kaşığı nişastayı cok az sut ile ezip, topaksız hale getirin Sutu tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sutun bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin uzerine dokup bekletin Kaynayan sute, ezilmiş pirinc unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Sut koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sutu ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkulun uzeri goz goz olana dek surekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkulu ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile susleyip servis yapın

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler
Yarım kg tel kadayıf
3 corba kaşığı margarin
Muhallebi icin
4 su bardağı sut
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı pirinc unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz, 1 paket vanilya
Serbeti icin2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı su, 1 corba kaşığı limon suyu, Suslemek icin 6 adet ceviz

TEL KADAYIF TARİFİ
Oncelikle şerbet icin tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 12 taşım daha kaynatın Soğuması icin tencereyi ocaktan alın Muhallebi icin sut, tozşeker, un, pirinc unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın Koyulaşınca icine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin 12 dakika daha karıştırarak kaynatın Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın uzerine dokup elinizle didikleyin Bir neskafe fincanının icine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılımış muhallebiden 1 kaşık koyun Uzerini kadayıf ile kapatıp ters cevirin ve yağlanmış bir cam kabın icine yerleştirin Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin Uzerlerine kalan margarini gezdirin Onceden ısıtılmış 170° fırında kadayıfların uzeri kızarana dek pişirin Fırından cıkarıp uzerine soğuk şerbet gezdirin Şerbetini cektikten sonra cevizle susleyin

CİKOLATALI MUSLU MUHALLEBİ

Malzemeler
125 gram margarin
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 kg sut
2 paket (80'er gramlık) bitter cikolata
1 paket (80 gram) sutlu cikolata
5 adet yumurta
Uzerine
1 cay bardağı dovulmuş fındık

MUSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Margarini eritip, unu yavaşca ilave edin ve kavurun Uzerine tozşeker ve sutu ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Daha sonra muhallebiyi 10 dakika cırpıp, servis kabına koyun Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken, cikolataları benmari usulu eritin Ayrı bir yerde yumurtaların sarısını ve akını ayırın Akları iyice cırparak kar haline getirin Karıştırıp, sarıları ekleyin ve cikolataya ilave edin Muhallebinin uzerine ekleyip, buzdolabında 1 gece bekletin Dovulmuş fındıkla servis yapın
Ascının notu Dovulmuş krokanla da servis yapabilirsiniz Benmari usulu eritmek, Eriteceğiniz malzemeyi once kucuk bir kabın icine koyup, bunu da ocakta bulunan ici su dolu başka bir kabın icine yerleştirin Alttaki suyun sıcaklığı ile malzeme eriyecektir
 

Similar threads

Resimli Sutlu Basit Tatlılar Limonlu Sutlac Malzemeler 1 litre sut yarım cay bardağı pirinc yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 kucuk poşet pirinc unu (ikisi toplam 70gr) 1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş 1 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Sutlu Tatlı Tarifleri Resimli Klasik Sutlac Tarifi imagessutlutatlitarifler5ad3d4ae1fa87 Malzemeler 2 su bardağı pirinc 3 litre sut 3 su bardağı su 1 silme cay kaşığı tuz 253 su bardağı şeker Yapılışı Pirinci yıkayıp bir tencereye alın Uzerine 3 su bardağı sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Sutlu Soğuk Tatlı Tarifleri Malzemeler 50 gram kabuksuz badem 1 kahve fincanı pirinc unu 1 corba kaşığı nişasta 4 su bardağı sut Bir tutam tuz 1 su bardağı tozşeker 2 corba kaşığı hindistancevizi Suslemek icin Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı Yapılışı On...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Soğuk Sutlu Tatlı Tarifleri Muzlu Biskuvili Crem Ole Malzemeler 1 paket cikolatalı crem ole 1012 adet bebe biskuvisi 1 adet muz Sut (soğuk) Yapılışı Crem oleyi ambalajında belirtildiği gibi hazırlayın Bebe biskuvilerini 34 parcaya bolup sut ile ıslatıp kupların dibine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Ramazanda Yapılan Hafif Tatlılar Ramazan Ayında Yapılan Tatlılar Fırında Sutlac Fırında Sutlac İcin Malzemeler: Yarım su bardağı pirinc 1 su bardağı su 5 su bardağı sut 2 corba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 15 su bardağı tozşeker 1 yumurta sarısı ​...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt