teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlü Tereyağlı Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 125 gram tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt (suda olabilir)
- 1, su bardağı şeker
- Antep fıstığı tozu (dövülmüş ceviz veya badem yada tarçında kullanabilirsiniz)
Sütlü Tereyağlı Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetimizi hazırlamak için süt ile şekerimizi bir kapta çırpıp kenarda bekletiyoruz.
- Ardından tavamızda veya geniş ve derin bir tencerede tereyağımızı eritip sıvı yağımızı ekliyoruz.
- Unumuzu yavaşca ilave edip tahta kaşıkla orta ateşte sürekli karıştırıyoruz.
- Unumuz renk değiştirip birleştiğinde ocak ısımızı kısık ateşe alıp biraz daha karıştırıp şerbetimizi yavaşaca döküyoruz ve karıştırıp şerbetimizi güzelce yediriyoruz. Helvamız şerbeti emip kaşıkta toplanır hale geldiğinde ocaktan alıp kaşıkla şekil veriyoruz.
- Arzuya göre üzerine antep tozu, dövülmüş ceviz veya badem yada tarçınla süsleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.