Sütlü Ve Bol Köpüklü Kahve Tanımı İçin Gereçler
Köpük için;
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 4 tatlı kaşığı sıcak su
- 2tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağından biraz fazla süt
- 3 tatlı kaşığı granül kahve
- Karamel
Sütlü Ve Bol Köpüklü Kahve Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel köpüğümüzü hazırlamakla başlayalım. Bütün materyalleri bir kaba alıp mixer (Çırpıcı) yardımıyla karıştıralım. Açık bir kahverengi olunca çırpmayı bırakalım ve büyük bir bardağa koyalım.
- Daha sonra kahve üretimi için; şekerimizi orta büyüklükte bir cezveye koyup, karamel hale gelene kadar eritelim. Yanmamasına dikkat edin.
- Daha sonra, sütümüzü ekleyelim ve biraz ısıtalım. Bunların hepsi düşük sıcaklıkta olmalı. Sütümüz ısındıktan sonra sütümüze kahve ekleyip çırpıcıyla karıştıralım. Üstünde bayağı köpük olacaktır.
- Daha sonra kahvemizi ve üstünde oluşan köpüğü bardağa koyalım. İsterseniz bardağa biraz karamel sos dökebilirsiniz lakin tabana değil yanlara olursa daha güzel olur. Afiyet olsun.