Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sutlu Nuriye Yapılışı
Gerekli olan malzemeler:
Hamuru icin
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı sut
1 cay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
Şerbeti icin
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak sut
Acmak icin
Nnişasta
İci icin
Dovulmuş fındık
Ustune
250 gram margarin
Yapılışı:
Unu eleyip ortasını acın Unun ortasına yumurtayı kırın Sutu, yağı, sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurun Kulak memesinden biraz sert olduktan sonra uzerine ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin Hamuru uce bolup her parcayı 14 parcaya bolun Her 14 yumağı nişastayla tabak buyukluğunde acın aralarına bol nişasta serpin ve ust uste dizin En ustteki hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın (3 tane 14 katlı hamurunuz olacak) 14 katlı hamuru tepsi buyukluğunde acınYağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dokun 2 ve 3 hamurları aynı şekilde acıp aralarına fındık dokup, dilimleyin En uste margarini eritip dokun170 derecede ustleri kızarana kadar pişirin Fırından cıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sutu ilave edip altını kapatın Tatlı soğuduktan sonra sıcak şerbeti ekleyin
Tavuk Goğsu
Tavuk goğsu icin gerekli olan malzemeler
* 3 corba kaşığı un
* 2 corba kaşığı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 1 adet damla sakız
* 1 litre sut
* 150gram margarin (tereyağı)
* Tarcın (İsteğe bağlı)
imagessutluveserbetlitatlilar5ad3e97a5ea26
Yapılışı
1 Orta boy tencereye nişasta, un, toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasa da olur) uzerine sut eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya surekli olarak devam edilir)
2 Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,sut kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(1015 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 Tavuk goğsu, tepsiye dokulur soğuduktan sonra buzdolabına atılır 45 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı uzerine tarcında konulabilir
Dondurmalı İrmik Tatlısı
Gerekli olan malzemeler
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı irmik
3 corba kaşığı nişasta
1 cay bardağı şeker
2 su bardağı sut
2 paket vanilya
3 corba kaşığı şeker
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı sut
2 corba kaşığı şeker
200 gram vanilyalı dondurma
100 gram cilek receli
Yapılışı
Muhallebiyi yapmak icin tencerede sut, un, şeker, nişasta ve irmiği surekli karıştırıp kıvama getirin Koyulaşınca ocaktan alıp icine vanilya ekleyin, soğumaya bırakın Bir tavada tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurup icine şekeri ekleyin ve karıştırın Sutu de ekleyip helva gibi pişirin Bir kaseye bu karışımdan bastırıp bir miktar yayın İcine de muhallebi koyup servis tabağına ters cevirin Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir
Afiyet olsun
Sutlu Nuriye Yapılışı
Gerekli olan malzemeler:
Hamuru icin
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı sut
1 cay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
Şerbeti icin
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak sut
Acmak icin
Nnişasta
İci icin
Dovulmuş fındık
Ustune
250 gram margarin
Yapılışı:
Unu eleyip ortasını acın Unun ortasına yumurtayı kırın Sutu, yağı, sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurun Kulak memesinden biraz sert olduktan sonra uzerine ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirin Hamuru uce bolup her parcayı 14 parcaya bolun Her 14 yumağı nişastayla tabak buyukluğunde acın aralarına bol nişasta serpin ve ust uste dizin En ustteki hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın (3 tane 14 katlı hamurunuz olacak) 14 katlı hamuru tepsi buyukluğunde acınYağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dokun 2 ve 3 hamurları aynı şekilde acıp aralarına fındık dokup, dilimleyin En uste margarini eritip dokun170 derecede ustleri kızarana kadar pişirin Fırından cıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sutu ilave edip altını kapatın Tatlı soğuduktan sonra sıcak şerbeti ekleyin
Tavuk Goğsu
Tavuk goğsu icin gerekli olan malzemeler
* 3 corba kaşığı un
* 2 corba kaşığı nişasta
* 2 Su bardağı toz şeker
* 1 adet damla sakız
* 1 litre sut
* 150gram margarin (tereyağı)
* Tarcın (İsteğe bağlı)
imagessutluveserbetlitatlilar5ad3e97a5ea26
Yapılışı
1 Orta boy tencereye nişasta, un, toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasa da olur) uzerine sut eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya surekli olarak devam edilir)
2 Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,sut kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(1015 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
3 Tavuk goğsu, tepsiye dokulur soğuduktan sonra buzdolabına atılır 45 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı uzerine tarcında konulabilir
Dondurmalı İrmik Tatlısı
Gerekli olan malzemeler
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı irmik
3 corba kaşığı nişasta
1 cay bardağı şeker
2 su bardağı sut
2 paket vanilya
3 corba kaşığı şeker
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı sut
2 corba kaşığı şeker
200 gram vanilyalı dondurma
100 gram cilek receli
Yapılışı
Muhallebiyi yapmak icin tencerede sut, un, şeker, nişasta ve irmiği surekli karıştırıp kıvama getirin Koyulaşınca ocaktan alıp icine vanilya ekleyin, soğumaya bırakın Bir tavada tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurup icine şekeri ekleyin ve karıştırın Sutu de ekleyip helva gibi pişirin Bir kaseye bu karışımdan bastırıp bir miktar yayın İcine de muhallebi koyup servis tabağına ters cevirin Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir
Afiyet olsun