Resimli Sutlu Vişneli Tatlılar
Sutlu vişneli tatlı
Malzemeler
5 su bardağı sut
5 corba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
68 corba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı Sosu icin:
250 gr vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker
imagessutluvisnelitatlilar5ad3ea36e9790
Yapılışı
Sut dışındaki malzemeyi karıştırın Ardından sutu azar azar karışıma ekleyin Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin Soğuk suyla calkalanmış kalıba doktuğunuz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin Servisten once, duz servis tabağına kalıbı ters cevirerek cıkarın Vişne ve esmer şekeri blenderde yuksek ayarda cekin Hazırladığınız sosu tatlının uzerine gezdirerek servis yapın
Vişneli Sutlu Tarifi
Malzemeler
Sutlu Muhallebi Kısmı İcin:
150 gram kadar margarin
1 su bardağı un
1litre sut
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Uzeri İcin:
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı vişne suyu
12 su bardağı vişne
Hazırlık
12 bardak vişnenin cekirdeğini ayıklıyoruz
imagessutluvisnelitatlilar5ad3ea38551e0
Hazırlanışı
Tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz Daha sonra şekerimizi, sutumuzu ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz Karışımımız koyulaştıktan sonra 23 dakika kadar blendırla karıştırıp ıslattığımız bir borcama dokuyoruz
Tatlımızın uzeri icin vişne suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz Son olarak karışıma ayıkladığımız vişne tanelerini ekleyip karıştırıyoruz ve muhallebinin ustune dokuyoruz Tatlıyı ılımaya bırakıyoruz ve buzolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz Tam yaz tatlısı
Sutlu vişneli tatlı
Malzemeler
5 su bardağı sut
5 corba kaşığı nişasta
4 tatlı kaşığı hindistancevizi
68 corba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı Sosu icin:
250 gr vişne
4 tatlı kaşığı esmerşeker
imagessutluvisnelitatlilar5ad3ea36e9790
Yapılışı
Sut dışındaki malzemeyi karıştırın Ardından sutu azar azar karışıma ekleyin Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar, orta ateşte karıştırarak pişirin Soğuk suyla calkalanmış kalıba doktuğunuz tatlıyı, buzdolabında bir gece bekletin Servisten once, duz servis tabağına kalıbı ters cevirerek cıkarın Vişne ve esmer şekeri blenderde yuksek ayarda cekin Hazırladığınız sosu tatlının uzerine gezdirerek servis yapın
Vişneli Sutlu Tarifi
Malzemeler
Sutlu Muhallebi Kısmı İcin:
150 gram kadar margarin
1 su bardağı un
1litre sut
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Uzeri İcin:
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı vişne suyu
12 su bardağı vişne
Hazırlık
12 bardak vişnenin cekirdeğini ayıklıyoruz
imagessutluvisnelitatlilar5ad3ea38551e0
Hazırlanışı
Tencerede margarini eritip unu ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz Daha sonra şekerimizi, sutumuzu ve vanilyamızı ekleyip kaynayana kadar kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz Karışımımız koyulaştıktan sonra 23 dakika kadar blendırla karıştırıp ıslattığımız bir borcama dokuyoruz
Tatlımızın uzeri icin vişne suyu, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz Son olarak karışıma ayıkladığımız vişne tanelerini ekleyip karıştırıyoruz ve muhallebinin ustune dokuyoruz Tatlıyı ılımaya bırakıyoruz ve buzolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz Tam yaz tatlısı