Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Yağlı Çörek

Sütlü Yağlı Çörek
0
29

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sutlu-yagli-corek.jpg

Sütlü Yağlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 kg un
  • 1 paket yaş maya (yoksa 1 yemek kaşığı toz maya olur)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su yeterli oluyor)
Arası için;
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
Üzeri için;
  • 1 yumurta

Sütlü Yağlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için derin bir leğene un dökülüp, üzerine tuz serpilerek ortası havuz gibi açılır. Ortaya ılık süt ve maya konup ılık sütle maya eritilir.
  2. Sonra kenarlardaki unu yavaş yavaş ortaya alarak poğaça hamurundan cıvık bir hamur yoğurulup, bir saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra hamurun yarısı alınıp oklava yardımı ile iyice açılır.
  3. Sonra 1 paket margarinin yarısı hamurun üzerine elimizle yayılır, hamur rulo şeklinde sarılıp, yağlı kağıt serilmiş orta boyda tepsiye konulur.
  4. Üzerine elimizle bastırarak tepsiye yayılır. 1 yumurta çırpılıp, yarısı hamurun üzerine sürülerek çatal ile üzerine şekil verilir.
  5. Sonra çatal ile hamurun bir kaç yerine batırılarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. ????
Sütlü Yağlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt