teknolojiuzmani
FD Üye
Sütsüz Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su (ılıktan fazla olmasın hafif ısınsın yeter)
- 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayıralım)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya (iki tepsi çıkıyor o yüzden yarım daha ekleyin)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Ayırdığım yumurta sarısına 1 yumurta sarısı daha ekledim
- 1 çay kaşığı pekmez (varsa)
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ Susam
- Peynir
Sütsüz Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık suyla mayayı eritin.
- Şekeri ekleyip eritin.
- Sıvıyağ ve yumurta ek edin. Karıştırmaya devam edin.
- En son tuzu ekleyip un koyma sürecine geçin.
- Unu denetimli bir formda ekleyin kıvamı olağandan bir tık yumuşak kalacak.
- En az 1. 5 saat dinlensin. Muhakkak hava almaması lazım.
- Bezeler kopararak içine peynir koyun ve avuç içiyle bastırarak form verip tepsiye dizin.
- Yumurta sıvıyağ ve pekmezli karışımı yeterlice karıştırın. Üzerine sürün.
- Susam ekleyip fırında 190 derece pişirin.
- İlk sıcağı çıkınca çabucak kapalı bir kaba alın. Yumuşacık kalsın.
Sütsüz Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı