Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütsüz Bayatlamayan Poğaça

Sütsüz Bayatlamayan Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Sütsüz Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su (ılıktan fazla olmasın hafif ısınsın yeter)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayıralım)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya (iki tepsi çıkıyor o yüzden yarım daha ekleyin)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
Üzerine;
  • Ayırdığım yumurta sarısına 1 yumurta sarısı daha ekledim
  • 1 çay kaşığı pekmez (varsa)
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ Susam
İçine;
  • Peynir

Sütsüz Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık suyla mayayı eritin.
  2. Şekeri ekleyip eritin.
  3. Sıvıyağ ve yumurta ek edin. Karıştırmaya devam edin.
  4. En son tuzu ekleyip un koyma sürecine geçin.
  5. Unu denetimli bir formda ekleyin kıvamı olağandan bir tık yumuşak kalacak.
  6. En az 1. 5 saat dinlensin. Muhakkak hava almaması lazım.
  7. Bezeler kopararak içine peynir koyun ve avuç içiyle bastırarak form verip tepsiye dizin.
  8. Yumurta sıvıyağ ve pekmezli karışımı yeterlice karıştırın. Üzerine sürün.
  9. Susam ekleyip fırında 190 derece pişirin.
  10. İlk sıcağı çıkınca çabucak kapalı bir kaba alın. Yumuşacık kalsın.
Afiyet olsun.

Sütsüz Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,942Kullanıcılar
el akrammSon üye
Üst Alt