Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütsüz Çiğ Bademli Dondurmalı İrmik Helvası

Sütsüz Çiğ Bademli Dondurmalı İrmik Helvası
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sutsuz-cig-bademli-dondurmali-irmik-helvasi.jpg

Sütsüz Çiğ Bademli Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller

  • 50 gram tereyağ yahut margarin
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı çiğ badem (bardak ölçüsü 125 ml)
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 su bardağı su
  • Dileğe nazaran dondurma

Sütsüz Çiğ Bademli Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tatlımızın evvel şerbetini hazırlayalım.
  2. Kasenin içine şekeri ve suyu alıp karıştırarak şekeri eritelim şerbetimiz hazır.
  3. Tencerenin içine yağları alıp eritelim içerisine çekilmiş bademi alıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.
  4. Üzerine irmiği koyalım ve hafif pembeleşene kadar daima karıştırarak kavuralım.
  5. Ocağın altını kapatmadan şerbetini katalım ve karıştırarak az sulu kalacak halde pişirelim ve ocağı kapatalım helvamızı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  6. Dondurmalı yaparsanız kalıbın yahut küçük bir kasenin tabanına helvadan koyup kaşıkla ortasını açalım ve ortasına dondurma koyup üzerine tekrar helva koyup tabağa çevirelim.
Tanımın ayrıntılı görüntüsü youtube yüklenmiştir.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt