Sütsüz Çiğ Bademli Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 50 gram tereyağ yahut margarin
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı çiğ badem (bardak ölçüsü 125 ml)
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml)
- 2 su bardağı su
- Dileğe nazaran dondurma
Sütsüz Çiğ Bademli Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tatlımızın evvel şerbetini hazırlayalım.
- Kasenin içine şekeri ve suyu alıp karıştırarak şekeri eritelim şerbetimiz hazır.
- Tencerenin içine yağları alıp eritelim içerisine çekilmiş bademi alıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.
- Üzerine irmiği koyalım ve hafif pembeleşene kadar daima karıştırarak kavuralım.
- Ocağın altını kapatmadan şerbetini katalım ve karıştırarak az sulu kalacak halde pişirelim ve ocağı kapatalım helvamızı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Dondurmalı yaparsanız kalıbın yahut küçük bir kasenin tabanına helvadan koyup kaşıkla ortasını açalım ve ortasına dondurma koyup üzerine tekrar helva koyup tabağa çevirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.