Sütsüz İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 3 buçuk yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- Fındık parçacıkları
Sütsüz İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağını tencereye alıp orta ateşte ocakta erittim .
- Daha sonra üzerine un ek edip hafif pemleşene kadar kavurduktan sonra irmik ek edip yaklaşık 10 dk orta ateşte denetimi bir formda rengi hafifçe pembeleşince üzerine vanilya ekleyip ocağın altını kısın.
- Toz şekeri ve suyu ufak bir tencereye alıp şerbeti kaynatıp kavurduğum irmiğin üzerine dökün.
- Ocakta beş dk kaynatıp borcam tepsimin altını hafifçe yapışmaması için ıslatıp tepsime şerbeti çeken helvayı düzgünce spatula ile yaydım.
- Daha sonra üzerine fındık ile süsleyip servis yaptım, arkadaşlar inaninki çok hoş oldu denemenizi tavsiye ederim. ????????????.