Sütsüz Sucuklu Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta(sarılar üstüne ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı kuru maya yaş mayada olur
- 1 yemek kaşığı şeker
- Tuz
- Aldığı kadar un (ele yapışmayan formda olacak)
Sütsüz Sucuklu Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle maya ve şekerimizi ılık suyla karıştırıp mayalandıralım.
- Daha sonra 2 su bardağı ılık suyu ,sıvı yağı, 2 yumurtanın akını (sarılar üstüne ayrılacak) ve tuzu yeterlice karıştıralım özleşsinler.
- Sonra mayamızıda atalım içine hepsini hoş karıştırıp yavaş yavaş unumuzu eleyip yoğuralım .
- Ben göz kararı ele yapışmayan bir hamur elde ettim sizde ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında olacak halde ayarlayın.
- Sonra üzerini örtelim mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra tepsimize yağlı kağıt serelim elimize limon büyüklüğünde hamurlar koparıp açalım içine sucuk koyup yuvarlayıp tepsiye koyalım.
- Bitene kadar bu halde yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 150 derece fırında pişirelim herkese afiyet olsun.