
Sütsüz Tel Tel Açma Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta (sarıları üzerine)
- 2 su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Tereyağı/ teremyağ
- Yumurta sarıları
- Susam
- Çörekotu
Sütsüz Tel Tel Açma Tanımı Yapılışı
- Yumurta, su ,şeker, tuz, yağ ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Ununu yavaş yavaş denetimli bir halde ek edelim ve hayli yumuşak bir hamur elde edip güzelce yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun evvel bir havasını çıkartalım ve küçük mandalinalar büyüklüğünde hamur alıp beze yapıp üzerlerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı/ teremyağ koyup açalım uygunca, rulo yapalım uzatalım ikiye kesip birbirlerine dolayalım ve yağladığımız tepsiye yerleştirelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Sütsüz tereyağlı pamuk açmalarımız hazır.