iltasyazilim
FD Üye
Sütün insanlara yararları nedir
Niçin süt içmeliyiz
Süt konusunda bilgiler
zaman zaman bir takım besinler medyanın da etkisi ile gösterişli bir şekilde öne çıkarılır, büyük yararlar sağladığından söz edilir Bazen tersine o besinler gözden düşer, hatta o ürünlerin zararlı olduğu bile söylenebilir Süt ise, defalarca tartışmanın dıştan kalan ve vücuda ihtiyaç duyduğu protein, vitamin ve mineral gibi beslenme öğelerinin kazanılması için en iyi kaynaklar aralarında yer alır
Kilo stabilizatör ve hastalıklardan koruyucu özellikleri olan süt için şunlar söylenebilir: ‘‘Enerji sistemine yaptığı katkılar baştan sona süt kilo dengesinin korunmasında etkili olur Vücudun bütün hücrelerinde enerji üretimine tezgâhtar olan riboflavinden varlıklı olan süt, besinlerin biyoyararlılığını artırır 2 Su bardağı süt, yetişkin bir bireyin riboflavinin gereksiniminin %70 ’ini karşılar Süt bununla birlikte vücudun akışkan gereksiniminin karşılanmasında da iyi bir alternatiftir Kan basıncının düzenlenmesinde ve vücudun istikrarsız dengesinin sağlanmasında manâlı rol üstlenen potasyumun %33 ’ünü, kalsiyumun ise %70 ’ini karşılayan sütün, günde iki kadeh değin içilmesi ceset sağlığının korunması açısından ağırlık taşır ’ ’
Süt, yeterli ve dengelenmiş beslenmek için zorunlu olan besin öğelerinin o kadar çoğunu içerir Osteoporozun önlenmesinde etkili olan süt, bununla beraber sindirim sistemini ve tansiyonu düzenleyici, kronik hastalıklara karşısında koruyucu özelliklere sahiptir Her gün içilen tatmin edici miktarda “light süt kilonun da yoklama aşağı tutulmasına katkıda bulunur *
Niçin süt içmeliyiz
Süt konusunda bilgiler
zaman zaman bir takım besinler medyanın da etkisi ile gösterişli bir şekilde öne çıkarılır, büyük yararlar sağladığından söz edilir Bazen tersine o besinler gözden düşer, hatta o ürünlerin zararlı olduğu bile söylenebilir Süt ise, defalarca tartışmanın dıştan kalan ve vücuda ihtiyaç duyduğu protein, vitamin ve mineral gibi beslenme öğelerinin kazanılması için en iyi kaynaklar aralarında yer alır
Kilo stabilizatör ve hastalıklardan koruyucu özellikleri olan süt için şunlar söylenebilir: ‘‘Enerji sistemine yaptığı katkılar baştan sona süt kilo dengesinin korunmasında etkili olur Vücudun bütün hücrelerinde enerji üretimine tezgâhtar olan riboflavinden varlıklı olan süt, besinlerin biyoyararlılığını artırır 2 Su bardağı süt, yetişkin bir bireyin riboflavinin gereksiniminin %70 ’ini karşılar Süt bununla birlikte vücudun akışkan gereksiniminin karşılanmasında da iyi bir alternatiftir Kan basıncının düzenlenmesinde ve vücudun istikrarsız dengesinin sağlanmasında manâlı rol üstlenen potasyumun %33 ’ünü, kalsiyumun ise %70 ’ini karşılayan sütün, günde iki kadeh değin içilmesi ceset sağlığının korunması açısından ağırlık taşır ’ ’
Süt, yeterli ve dengelenmiş beslenmek için zorunlu olan besin öğelerinin o kadar çoğunu içerir Osteoporozun önlenmesinde etkili olan süt, bununla beraber sindirim sistemini ve tansiyonu düzenleyici, kronik hastalıklara karşısında koruyucu özelliklere sahiptir Her gün içilen tatmin edici miktarda “light süt kilonun da yoklama aşağı tutulmasına katkıda bulunur *