bilgisayarci
FD Üye
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 litre sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye yarım çay bardağı sıvı yağını koyuyoruz.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
- Daha sonra 2 su bardağı mercimeği ‘de ekleyip kavurduktan sonra sırasıyla tavuk bulyon, 4’e bölünmüş patates ve havucu da ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- Son olarak tuz, nane ve pul biberi de ekleyip sıcak suyu’ da katıp yaklaşık 35 dk pişirmeye bırakıyoruz.
- Çorbamız pişerken orta ara karıştırıyoruz.
- Çorba piştikten sonra blenderdan geçiriyoruz. Kaselere paylaştırıyoruz.
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı