Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Süzme Mercimek Çorbası

Süzme Mercimek Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet büyük uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosun için
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle sıvı yağı küçük bir tencereye alalım.
  2. Havucu doğrayıp rengini yağa verene kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Soğan patates dörde bölünüp ek edilir birazda bunlarla birlikte kavrulur.
  4. Yıkanmış kırmızı mercimek ilave edilir tekrar mercimekler rengini sarıya döndürene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Daha sonra 3 su bardağı su ekleyip tuzunu atıyoruz ve havuçlar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  6. Daha sonra blendır dan geçirip süzgeçle süzüyoruz.
  7. Tekrar tencereye alıp üzerine 1 su bardağı na yakın su ekliyoruz.
  8. İsteğiniz kıvama gelince bir taşım kaynatıp üzerine biriken köpükleri yüzeysel olarak alıyoruz.
  9. Ayrı yerde sos tavasına yahut cezveye tereyağ ve sıvı yağ ek edip yağ ısınınca nane ve pul biber ekliyoruz.
  10. Ne vakit ki köpüklenmeye başladı ocaktan alıyoruz.
  11. Çorbayı servis ederken tabaklara yahut direk tencereye ek edip tüketiyoruz afiyet olsun ????.
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı kırmızı mercimekYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet patates1 adet havuç1 adet küçük uzunluk soğan1 yemek kaşığı pul biber1 çay kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı tuz3 litre sıcak su1 adet tavuk bulyon Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Kemik Suyundan Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek2 silme yemek kaşığı un3 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı sıvı yağ5 su bardağı sıcak su3 su bardağı kemik suyuTuzKimyon Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Kemik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mercimek1 orta boy havuç1 orta boy kuru soğan2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı bul biber1 yemek kaşığı tuzot (başka tuz atmayın)1 fincan zeytinyağıKaynamış su Not: düdüklü yada normal tencereye göre su ayarı yapılır Süzme Mercimek Çorbası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Çok Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yeterlice yıkanmış süzülmüş kırmızı mercimek1 tane küçük uzunluk patatesYarım çay bardağı sıvı yağı1 çay kaşığı dolusu domates yada biber salçası1 yemek kaşığı tereyağı1 tablet tavuk suyu bulyon( yoksa 1 su bardağı haşlanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı zeytin yağı1 adet patates7 su bardağı sıcak su2 su bardağı kırmızı mercimekYarım yemek kaşığı biber salçasıTuzKimyon Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yemeklik doğranan soğanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt