teknolojiuzmani
FD Üye
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı kaynar su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı yağı küçük bir tencereye alalım.
- Havucu doğrayıp rengini yağa verene kadar kısık ateşte kavrulur.
- Soğan patates dörde bölünüp ek edilir birazda bunlarla birlikte kavrulur.
- Yıkanmış kırmızı mercimek ilave edilir tekrar mercimekler rengini sarıya döndürene kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Daha sonra 3 su bardağı su ekleyip tuzunu atıyoruz ve havuçlar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra blendır dan geçirip süzgeçle süzüyoruz.
- Tekrar tencereye alıp üzerine 1 su bardağı na yakın su ekliyoruz.
- İsteğiniz kıvama gelince bir taşım kaynatıp üzerine biriken köpükleri yüzeysel olarak alıyoruz.
- Ayrı yerde sos tavasına yahut cezveye tereyağ ve sıvı yağ ek edip yağ ısınınca nane ve pul biber ekliyoruz.
- Ne vakit ki köpüklenmeye başladı ocaktan alıyoruz.
- Çorbayı servis ederken tabaklara yahut direk tencereye ek edip tüketiyoruz afiyet olsun ????.