Tacos Tanımı İçin Gereçler
- 4 modül tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kişi sayısı kadar lavaş
- 5 6 adet patates
- Sıvı yağ (Patatesi kızartmak için)
- 2 su bardağı kaşar rendesi
- 5 yaprak marul
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- Tuz
Tacos Tanımı Yapılışı
- Tavuklar küp küp doğranır ve sıvı yağ ile kavrulur.
- Marul ince ince kıyılır.
- Soğan yarım ay biçiminde ince ince doğranır.
- Patatesler parmak patates olarak kızartılır. (hazır dondurulmuş patates de kullanılabilir).
- Sarımsaklı yoğurtlu biberiyeli sos hazırlanır. (istediğiniz farklı soslar da kullanabilirsiniz).
- Lavaş tost makinesinde biraz ısıtılır.
- Isıtılan lavaşı boş bi tepsiye alın ve üstüne rendelenmiş kaşardan koyarak patates kızartmasını, marulu, soğanı, sosu ekleyerek üst üste zarf biçiminde her kısmından katlayarak tekrardan tost makinasına koyup her iki tarafının kızarmasını bekleyelim.
- Kızardıktan sonra sarın. Servise hazırdır. Afiyet olsun. ????.