Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tadı Damağında Harika Lotuslu Kurabiye

Tadı Damağında Harika Lotuslu Kurabiye
0
63

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Tadı Damağında Olağanüstü Lotuslu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı iri kıyım fındık yahut badem
  • 1 palet vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı lotus krema
  • 1 çay bardağı iri doğranmış beyaz çikolata
  • Aldığı kadar un (2 su bardağından sonrasını denetimli ekleyin)

Tadı Damağında Olağanüstü Lotuslu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lotus krema,fındık ve beyaz çikolatayı öncelikle kenara ayırıyoruz.
  2. Tüm materyalleri karıştırıyoruz.
  3. Tüm materyalleri karıştırdıktan sonra krema fındık ve beyaz çikolatayı da karışımımıza ekleyip tekrar karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp aralıklı bir formda tepsimize diziyoruz.
  5. Aralıklı olsun dememdeki gaye, kurabiyeler piştikten sonra bardakla üzerlerine bastırınca birbirlerine geçmemeleri.
  6. 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişiriyoruz,bu mühlet fırınınıza nazaran değişebilir.
  7. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra hafif yumuşak olmaları gerekiyor.
  8. Kurabiyeler piştikten sonra üzerlerine bir su bardağıyla yatsılaştırıyoruz ve biraz soğumaya bırakıyoruz.
  9. Üzeri için,benmari yolu erittiğimiz lotus kremayı eritiyoruz.
  10. Eritmiş olduğumuz kremayı kurabiyelerin üzerine kaşık yardımıyla döküp en sonda üzerine lotus bisküvileri yerleştirip süslüyoruz.Yapanlara şimdiden afiyet olsun????.
Tadı Damağında Şahane Lotuslu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İpeksi Kıvamıyla Lotuslu Magnolia Tanımı İçin Malzemeler 2.5 su bardağı süt (500 ml)2 adet yumurtanın sarısı3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme değil)Yarım su bardağı şeker1 yemek kaşığı tereyağ1 vanilin1 kutu krema (200 ml) Ayrıca: Lotus bisküvisi vbHazır karamel sosLotus kreması vbBeyaz çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler 125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağYarım su bardağı şeker1 adet yumurta1 paket vanilya1 çay bardağı çekilmiş fındıkYarım su bardağı nişasta1 tatlı kaşığı kabartma tozu2 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Lotus Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Şahane Lezzette Kaşık Tatlısı Karamelli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler Bardak ölçüsü: 200 ml1 litre süt (1 litre sütün 1 su bardaklık kısmı nişastayı açmak için)1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı toz şeker7 yemek kaşığı buğday nişastası1 adet vanilya şekeri3 yemek kaşığı krema1 adet yumurta sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 125 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağıYarım su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 su bardağı şeker1 paket şekerli vanilin1 paket kabartma tozu3 su bardağı unSütlü çikolata(benmari tarzı eritilmiş)Hindistan cevizi,fındık kırığı Bayatlamayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Paraya Kıydıran Lezzet Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 90 gram tereyağı9 yemek kaşığı beyaz toz şeker2,5 yemek kaşığı esmer şeker1 yumurta1.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı nişastaYarım tatlı kaşığı karbonat1 tutam tuz9-10 yemek kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı1 tablet doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,497Konular
982,130Mesajlar
30,084Kullanıcılar
isanizimSon üye
Üst Alt