Tadı Damağınızda Kalacak Kıbrıs Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- 3 adet patates
- 4 çorba kaşığı galeta unu
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Kızarmak için bir ölçü sıvı yağ
Tadı Damağınızda Kalacak Kıbrıs Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikli olarak patatesleri rendeliyoruz sıkarak suyunu süzüyoruz.
- İçine kıymayı ekliyoruz soğan ve sarımsağı rendeliyoruz ince kıyım maydanozları doğruyoruz.
- Galeta unu ve baharatları ekliyoruz.
- Köfte kıvamlı yoğuruyoruz bir ölçü sıvı yağ koyup kızdırıyoruz.
- Köftelere biçim verip gerili önlü olmak üzere kızartıyoruz. Köftemiz hazır. Afiyet olsun.