bilgisayarci
FD Üye
Tadı Damağınızda Kalıcak Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet orta uzunluk kabak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 tutam dereotu
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tadı Damağınızda Kalıcak Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremizin içine tereyağı, sıvı yağ ve unu alalım.
- Unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Kokusu çıkan unun üzerine süt ve suyu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra içine ufak ufak doğradığımız kabaklarımızı ekleyelim.
- Kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen çorbamızı ocaktan alalım bir mikser yardımıyla pürüzsüz hale getirelim.
- En son üzerine dereotu, nane, karabiber ve tuzu ekleyip servis edelim.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.