
Tadı Damaklarda Kalacak Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr sanayağ (veya tereyağ)
- 2 yumurta (birinin akı kullanılmayacak)
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 küçük limon kabuğu (rendelenmiş)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
- Fındık içi
Tadı Damaklarda Kalacak Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbetim için gerekli olan şeker ve suyu tencereye koydum. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edip kısık ateşte 10 dakika kaynatıp soğumaya bıraktım.
- Daha sonra un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyip karıştırdım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başladım.
- Yumuşacık bir hamur oldu ben 2,5 su bardağı un ekledim, siz her ihtimale karşı kontrollü ekleyin.
- Hamurum olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladım ve üzerine fındık ekledim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. (fırını muhakkak önceden ısıtın yayılmasınlar).
- Tatlımı fırından aldıktan sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetimi döktüm. En az 4 saat bekledikten sonra servis ettim. Afiyet olsun ????????.