Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tadı Damaklarda Kalacak Şekerpare Tatlısı

Tadı Damaklarda Kalacak Şekerpare Tatlısı
0
26

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
tadi-damaklarda-kalacak-sekerpare-tatlisi.jpg

Tadı Damaklarda Kalacak Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr sanayağ (veya tereyağ)
  • 2 yumurta (birinin akı kullanılmayacak)
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 küçük limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2.5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon
Üzeri için
  • Fındık içi

Tadı Damaklarda Kalacak Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce şerbetim için gerekli olan şeker ve suyu tencereye koydum. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ilave edip kısık ateşte 10 dakika kaynatıp soğumaya bıraktım.
  2. Daha sonra un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba ekleyip karıştırdım.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başladım.
  4. Yumuşacık bir hamur oldu ben 2,5 su bardağı un ekledim, siz her ihtimale karşı kontrollü ekleyin.
  5. Hamurum olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladım ve üzerine fındık ekledim.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. (fırını muhakkak önceden ısıtın yayılmasınlar).
  7. Tatlımı fırından aldıktan sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetimi döktüm. En az 4 saat bekledikten sonra servis ettim. Afiyet olsun ????????.
Tadı Damaklarda Kalacak Şekerpare Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt