teknolojiuzmani
FD Üye
Tadı Damakta Bırakan Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket sanayağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 su bardağına yakın un ölçülü
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
Tadı Damakta Bırakan Cevizpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetin soğuk olması gerektiği için önce şerbeti yapıyoruz.
- Şeker ve suyu şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbete birkaç damla limon ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu eleyerek kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
- Elimize küçük parçalar alarak yuvarlıyoruz.
- Herhangi bir şişe kapağı yardımıyla ortasına bastırarak çukur oluşturuyoruz.
- Bütün hamuru aynı şekilde tamamlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
- Soğuk şerbeti döküyoruz.
- Üzerine de çekilmiş ceviz serpiyoruz.
Tadı Damakta Bırakan Cevizpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı