Tadı Efsane Top Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı rende kaşar
- 1 çay bardağı rende sucuk
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarın çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yumurta
- Galeta unu
Tadı Efsane Top Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci yufkayı tezgaha seriyoruz yarısına sostan soruyoruz. Kalan yarıyı üzerine kapatıyoruz ve tekrar sostan sürüyoruz. Yufkanın büyüklüğüne nazaran 14 yahut 16 üçgen dilim olacak halde kesiyoruz.
- Uçlarına iç gereçten koyup zikzak olacak formunda sarıyoruz elimizle hafif sıkıp topluyoruz.
- Öbür iki yufkayıda birebir süreci yapıp, 2 yumurtayı çırpıp kalan sosla karışıyoruz. Top böreklerimizi evvel yumurtalı karşıma sonra galeta ununa bulayıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz afiyet şifa olsun. Sevgiler ????