Tadına Doyamayacağınız Biberli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya (kuru maya da kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta akı
- 6 su bardağı un
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 afet rendelenmiş domates
- 3 çay kaşığı pul biberi
- 2 çay kaşığı kekik
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
Tadına Doyamayacağınız Biberli Ekmek Tanımı Yapılışı
- Derin bir kaba maya ,şeker ,tuz, yoğurt ,sıvı yağ ,ılık su, yumurta akı alınarak yeterlice çırpılır.
- Daha sonra denetimli bir formda un ek edilir. Düzgünce yoğurduktan sonra ağzı kapatılıp 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Üzeri için domates ve soğan rendelenir. Pul biber kekik yağ ve salça ek edilip düzgünce karıştırılır.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha un serpilir. Hamur ikiye bölünür.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler alınır.
- Yapılan bezeler yuvarlanır ve fırın tepsisine hafif baskı yapılarak üzerine yapılan harçtan bir kaşık yardımıyla sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 40 dakika altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.