Tadına Doyamayacağınız Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
- 200gr tereyağı tuzsuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gr ceviz yada antep fıstığı (İri çekilmiş yada doğranmış)
- 2 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 100gr sütlü çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
Tadına Doyamayacağınız Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetle başlıyoruz.Süt ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete kremayı ekliyoruz 5dk daha kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Küçük bir sos tavasın da tereyağının eritiyoruz.
- Yağın çıkan köpüklerini alalım yufkaların ortasına dağıtalım.
- Üzerine dökmeyelim siyah siyah bir imaj olmasın.
- Yufkaları iki katta bir yağlamak üzere 20 kat seriyoruz. (iki kat olarak sayarsanız 10 kat sermeniz kâfi tek tek sayarsanız 20 kat olacak)
- 20 kattan sonra ortasına içimizi serpiyoruz.
- Daha sonra 10 katı yeniden iki katta bir yağlıyoruz.
- 10 katkıda tek tek yağlıyoruz.
- Kalan yağıda üzerine dökelim.Toplamda tek tek saydığımız da 40 kat olacak. Pişirelim birinci sıcaklığı çıkan (7 dakika ) baklavamıza şerbetini dökelim.
- Bir saat kadar yada servis anına kadar dinlendirelim.
- Baklava dinlendikten sonra şerbetini güzelce çekince üzerini serpiyorum (çikolata etmesin diye. )
- Servis ederken de rendelenmiş çikolata ve kakaoyu üzerine serpiyorum.Afiyet olsun.Dikdörtgen borcam kullandım.