Tadına Doyamayacağınız Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 6 yumurta
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- Tuz
- Aldığı kadar un (Hamur sert olacak)
- 300 gram kaşar loru
- Yarım demet maydanoz
- 80 gram tereyağı 10 gram sıvı yağ
Tadına Doyamayacağınız Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Unun hepsini bir tasa yada tezgaha dökelim. Ortasına delik açıp yumurtaları kıralım. Tuzu ve sütü ekleyelim.
- Çok uygun kıvam alana kadar yoğuralım. Makarna hamuru üzere oluyor.
- 6 beze halinde bölelim ve her bezeyi tepsinize uygun açalım (Ben fırın tepsisi kullandım)
- Açtığımız yufkaları ocakta kaynayan suya bırakalım.
- 3 dakika kadar haşlayalım ve haşlanan yufkamızı buz ve soğuk su dolu bir tasa bırakıp çabucak soğutalım ve sonrasında yufkayı kurulayalım.
- Böreği yapacağımız tepsiyi yağlayıp kuruladığımız hamuru koyalım ve üzerine 3 4 yemek kaşığı tereyağı sürelim.
- Birebir süreci tekrarlayalım 3. Katı koyduktan sonra içliği dökelim ve üzerini kapatmaya devam edelim en üstüne tereyağı çokça sürelim.
- 200 derece fırında 30 35 dakika üstü kızarım aya kadar pişirelim çıkınca hafif üstüne su serelim ve su böreğimiz hazır afiyet olsun (Takip etmeyi unutmayınız)