Tadına Doyamayacağınız Tepsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 5 tane patlıcan
- 500 gram dana kuşbaşı
- Biber
- Domates
- Salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Kekik
- Sıvı yağ
Tadına Doyamayacağınız Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi düdüklüye alıp 30 dakika pişiriyoruz ondan sonra patlıcanlarımızı küp küp doğruyoruz 15 dakika tuzlu suda bekletiyoruz patlıcanları mı tuzlu suda beklerken biz biberleri ve domatesleri doğruyoruz.
- Domatesleri bir kenara alıp patlıcanları kızgın yağa atıp 2-3 dakika kızartıyoruz biberleri de birebir biçimde kızartıyoruz ondan sonra pişen etimizi yarısını tepsinin altına serip kızarttığımız patlıcan mı biberleri üstüne döküyoruz.
- Geri kalan eti de üzerine boşaltıyoruz salçalı sos yapıp ben salça sosunun içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir yemek kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı biber salçası döküp içine az da olsa biraz kekik döküp karıştırıyoruz.
- Tepsimizin üzerine yayıyoruz hazırladığımız domatesleri üzerine diziyoruz 4-5 tane biber sivri biber onları da üzerine dizip evvel yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatıp 180 derecelik fırına gönderiyoruz.
- 40 dakika piştikten sonra etimizi bir çatal yardımıyla denetim ediyoruz şayet piştiyse fırını kapatıyoruz ondan sonra servis servis ediyoruz herkese afiyet olsun????????????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.