Tadına Doyulmayan Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yufka
- 2 adet yumurta+1 adet yumurta
- 2 bardak süt
- 1 bardak yağ
- 2 kaşık yoğurt
- Yarım bardak beypazarı maden suyu
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çorba kasesi beyaz peynir
Tadına Doyulmayan Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurta, süt ,sıvıyağ ,yoğurt ,maden suyu ,kabartma tozu bir kapta karıştırıyoruz.
- Tepsinin tabanına sıvıyağ sürüyoruz.
- Üzerine sıvı karşımdan üç beş kaşık döküyoruz.
- İkinci ve üçüncü yufkayı kırıştırarak seriyoruz üzerine sıvı karşımdan döküyoruz ve üzerine peyniri serpiştiriyoruz.
- Dördüncü ve beşinci yufkayı da kırıştırarak peynirli karışım üzerine seriyoruz sıvı karşımdan tekrar üzerine döküyoruz.
- Son yufkayı da üzerine dümdüz seriyoruz ve kesiyoruz.
- Üzerine kalan sıvı karışıma +1 yumurta ekleyip üzerine döküyoruz.
- 3-4 saat kadar böreği izi fırına vermeden bekletiyoruz.
- Sonra 180 derece fırına veriyoruz. Afiyet olsun.