
Tadına Doyulmayan Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta (beyazi hamura sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un (kontrollu)
- Üst malzemesi
- 1 kase salam
- 1 kase sucuk
- 1 kase kare kesilmis kaşar
- 1 orta boy domates
- 1 adet tatlı sivri biber
- Sos
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı ketcap
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tadına Doyulmayan Pizzalar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba pizza severler.
- Öncelikle 2 yemek kaşığı şeker, 1 çay bardağı ılık su ile 1 çay bardağı ılık sütü 1 paket kurumaya ile karıştıralım.
- Sırayla yumurta beyazı, 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz ve kontrollu sekilde unumuzu ekliyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamur kabını streçleyip üzerine temiz bir havlu örtüp 1 saat mayalamaya bırakalım.
- Üst malzemelerini sırayla doğrayalım.
- Sosu için de bir kasede tüm malzemeleri karıştıralım.
- Mayalanmış hamurlarımızdan cevizden bir parça büyük parçalar alalım yuvarlayalım.
- Fırın kağıdı olan tepsimize aralıklı dizelim.
- Bir çay bardağının arkasını önce una sonra tepsideki hamurlarımıza bastırıp küçük bir havuz yapalım.
- Hazırlamış olduğumuz sosu fırça yardımı ile minik pizzaların ortasına sürelim.
- Bir çatal ile pizzaların ortalarına bir kaç kez batıralım orta bölümü kabarmasın diye.
- Birer tane kaşarlardan ortaya koyalım.
- Sonra sucuk kaşar salam domates ve biberi ekleyelim. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim üzeri pisince 1 parça kare kaşar daha ekleyelim eriyince pizzalar hazırdır. Benim hamurumdan 20 adet çıktı. Afiyetler olsun.