Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tadına Doyulmaz Arpa Şehriyeli Tavuklu Pilav

Tadına Doyulmaz Arpa Şehriyeli Tavuklu Pilav
0
28

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tadina-doyulmaz-arpa-sehriyeli-tavuk-pilav.jpg

Tadına Doyulmaz Arpa Şehriyeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Kemikli ya da kemiksiz tavuk eti
  • 2 bardak sıcak su
  • 1 su bardağı arpa şehriye ( artırabilirsiniz )
  • Tuz
  • Karabiber

Tadına Doyulmaz Arpa Şehriyeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Merhabalar öncelikle soğanımızı dörde bölüp pilav tenceremize alalım.
  2. Sarımsaklarımızı da soyalım.
  3. Tavuklarımızı da tencereye alalım, tavuklarımız yağını salacağı için yağ katmayalım.
  4. Tavuğumuzun rengi değişene kadar alt üst pişirelim.
  5. Sonrasında arpa şehriyemizin yarısını tencereye alalım, rengi döndürene kadar kavuralım.
  6. Akabinde tereyağını ve başka kalan arpa şehriyeyide ekleyelim.
  7. Biraz kavurup üzerine suyumuzu ekleyelim ve kapağımızı kapatalım ve 15 dk hiç kapağını açmadan pişirelim.
  8. Suyunu çektikten sonra ocaktan alıp güzelce karıştıralım.
  9. Kapağın altına havlu koyarak demlendirebiliriz.
  10. Dilerseniz servis ederlen soğanları çıkartabilirsiniz ama ben çıkartmadım zira baya lezzetli oluyor.
  11. Birde pişirirken tavukların üzerine karabiber dökerseniz çok lezzetli olucaktır.
Afiyet olsun ????.

Tadına Doyulmaz Arpa Şehriyeli Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt